“If you want to see paradise on Earth, come to Dubrovnik.” - George Bernard Shaw
Ανακαλύψτε το Ντουμπρόβνικ, το αληθινό διαμάντι της Αδριατικής, σε ένα μοναδικό 4ήμερο ταξίδι γεμάτο ιστορία, πολιτισμό και μαγευτικά τοπία. Περιηγηθείτε στη μεσαιωνική Παλιά Πόλη με τα επιβλητικά τείχη, τα παλάτια και τα ιστορικά μνημεία που την έχουν κατατάξει στη λίστα της UNESCO. Απολαύστε ολοήμερη εκδρομή στο γοητευτικό Μαυροβούνιο, με στάσεις στο γραφικό Κότορ και τη ζωντανή Μπούτβα, ανάμεσα σε φιόρδ, παραθαλάσσιες καστροπολιτείες και αυθεντική βαλκανική ομορφιά. Ελεύθερος χρόνος για να ζήσετε την ατμόσφαιρα της πόλης, με προαιρετική κρουαζιέρα στα ειδυλλιακά νησιά Ελαφίτη ή πανοραμική θέα από το τελεφερίκ. Με άνετη διαμονή 4*, πλούσιες ξεναγήσεις και άψογη οργάνωση, το ταξίδι αυτό αποτελεί ιδανική επιλογή για μια αξέχαστη απόδραση στην Αδριατική.
Σας ταξιδεύουμε με το πιο πλούσιο πρόγραμμα, σε αξιοθέατα φυσικού κάλλους και όμορφες πόλεις! Με την υπογραφή του Grefis Travel, τον μοναδικό ταξιδιωτικό οργανισμό-γραφείο στην Ελλάδα, που ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στην Ευρώπη και σας ξεναγεί στην πανέμορφη Κροατία. Ανοίγουμε νέους δρόμους και δημιουργούμε καινούρια και πρωτότυπα προγράμματα με έμφαση στην ιδανική ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ-ΤΙΜΗΣ. Εμείς δεν σας χρεώνουμε υπέρογκους φόρους αεροδρομίων, δεν αντιγράφουμε αλλά προγραμματίζουμε πρώτοι και σας ταξιδεύουμε με τα 12 ιδιόκτητα τελευταίας τεχνολογίας λεωφορεία μας! Εάν σας έχουμε ταξιδέψει, γνωρίζετε όλα τα παραπάνω. Αν μπαίνετε για πρώτη φορά στη μεγάλη ταξιδιωτική μας παρέα, τότε σας καλούμε να το επιβεβαιώσετε και να το απολαύσετε! Ταξιδεύετε με τους καλύτερους, γιατί το ταξίδι με το Grefis Travel κάνει τη διαφορά!
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το μαργαριτάρι της Αδριατικής το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη στην πόλη που σύμφωνα με μια θεωρία ιδρύθηκε από Έλληνες ναυτικούς. Η πόλη, που στα μεσαιωνικά χρόνια ονομαζόταν «Ραγούζα», μετά από μια περίοδο ενετοκρατίας, έφτασε στη μεγαλύτερη ακμή της τον 15ο και 16ο αιώνα, όταν η θαλασσοκρατορία της ανταγωνιζόταν εκείνη της Δημοκρατίας της Βενετίας και άλλων ιταλικών ναυτικών δημοκρατιών. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση .
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην ξενάγησή μας, θα δούμε τα επιβλητικά και καλοδιατηρημένα τείχη που προστάτευαν την πόλη, την Κρήνη του Ονόφριο, την εκκλησία του Σωτήρος, το Φραγκισκανικό Μοναστήρι, το παλαιό φαρμακείο της πόλης που λειτουργεί από τον 13ο αιώνα, το Μέγαρο Σπόνζα, που στεγάζει τα κρατικά αρχεία και τη συγκινητική Αίθουσα Μνήμης για τους νεκρούς του πολέμου της Κροατίας (1995-1999), τη μαρμάρινη στήλη με το ανάγλυφο του ιππότη Ορλάντο, τον Ναό του Αγίου Βλασίου –προστάτη της πόλης, τον πύργο του Ρολογιού, το Παλάτι του Ρέκτορα (διοικητή), στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο της Πόλης, και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Παναγίας.Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για μία εκδρομή στο Κότορ και στη Μπούτβα, με τις εκπληκτικές ακτές του Μοντενέγκρο. Πρώτος σταθμός, η παραθαλάσσια μεσαιωνική πόλη Κότορ (ελ. Ασκρήβιον), μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο του ομώνυμου κόλπου, ο οποίος θεωρείται το μεγαλύτερο, το νοτιότερο και ομορφότερο φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της Νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από βενετσιάνικο τείχος μήκους 4,5 χλμ., που ακολουθεί τη γραμμή της απότομης πλαγιάς της οροσειράς του Αγίου Ιωάννη και φτάνει ως τη θάλασσα. Η βόλτα στα στενά, δαιδαλώδη δρομάκια του Κότορ θα μας φέρει ως τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τρύφωνα, στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά, το αξιόλογο Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας του Μοντενέγκρο και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς, το οποίο χρησιμοποίησε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης ως θερινή κατοικία. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την Μπούτβα, την αρχαία ελληνική αποικία Βουδούα, που αναφέρεται και στις τραγωδίες του μεγάλου Έλληνα δραματικού ποιητή Σοφοκλή. Σύντομη περιήγηση και ελεύθερος χρόνος, για να απολαύσουμε το γραφικό τοπίο, κάνοντας βόλτες και αγορές. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο .Διανυκτέρευση.
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε μια προαιρετική κρουαζιέρα (καιρού επιτρέποντος) στα νησιά Ελαφίτη (νησιά Kolocep – Lopud – Sipan) όπου πήρε το όνομα της από την ελληνική λέξη «ελάφι». Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε πανέμορφες παραλίες όπου τα νερά της Αδριατικής χαϊδεύουν κάποια από τα σαγηνευτικά ακρογιάλια. Δαντελωτές και ξελογιάστρες ακτές αποτελούν ένα από τα δώρα που γενναιόδωρα χάρισε η καταπράσινη φύση όπου κυριαρχεί σε αυτά τα νησιά. Επιπλέον μπορείτε να θαυμάσετε τις πανάκριβες επιβλητικές βίλλες που κοσμούν τα νησιά. Άλλη πρόταση είναι να ανεβείτε με το τελεφερίκ έως την κορυφή στο Srjd από όπου μπορείτε να δείτε όλη την παλιά πόλη, την Αδριατική και τα νησιά της. H θέα είναι μαγευτική και μπορείτε να απολαύσετε έναν ωραίο καφέ με το Ντουμπρόβνικ στα πόδια σας. Αλλιώς έχετε την δυνατότητα να περιηγηθείτε γύρω και μέσα από τα Τείχη. Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα .
ΠΤΗΣΕΙΣ AIR CROATIA
ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ 20.00 – 20.25
ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΑΘΗΝΑ 16.55 – 19.20
Σημείωση :
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ COVID-19 (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ 25€)
…Απόλαυσε κάθε σου ταξίδι χωρίς άγχος.
Ήρθε ώρα να ταξιδέψουμε ξανά!
Το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα που ακολουθεί, διασφαλίζει εσάς & την οικογένεια σας,
έναντι δύσκολων καταστάσεων που μπορεί να παρουσιαστούν τόσο κατά την διάρκεια της εκδρομής όσο κ’ πριν την αναχώρηση.
Δείτε εδώ όλα όσα περιλαμβάνει!
Copyrights © 2019 Design & Marketing by Not The Same & Web Development Digital Media