Ταξίδι στο Κουφστάιν - Grefis Travel in Velvet

Λίγα λόγια για το (μαγικά) μεσαιωνικό Κουφστάιν!
Το Κουφστάιν είναι μία ονειρική πόλη με ιδιαίτερη μεσαιωνική αρχιτεκτονική και πλούσια ιστορία. Βρίσκεται στο Τιρόλο, κρατίδιο της αριστοκρατικής Αυστρίας, και αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του, μετά το Ίνσμπουργκ. Βγαλμένο – σαν από παραμύθι – περιτριγυρίζεται από τις χιονισμένες Άλπεις και το ορμητικό ποτάμι Ινν!

Στο ταξίδι μας στο Κουφστάιν υπάρχουν αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να δούμε …

Mία μικρή στάση στο σχεδόν άθιχτο οχυρό του Κουφστάιν, Fortress – die Festung, θα σας πείσει ότι ο χρόνος εκεί έχει σταματήσει στον μεσαίωνα! Χτισμένο πάνω σε βράχο 90 μέτρων, με τον εμβληματικό του Πύργο Kaisertum, όπου χρησιμοποιήθηκε στην ιστορία και ως φυλακή, αποτελεί ένα φρούριο πολλών επιπέδων που θα σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή με κάστρα και ιππότες αλλά και θα σας συνεπάρει με την εξαίσια θέα του που κόβει την ανάσα. Σημεία ενδιαφέροντος μέσα στο οχυρό αποτελούν τα διάφορα πολυθεματικά μουσεία του κάποια από αυτά με αφιέρωμα στον αυτοκράτορα Μαξιμιλιανό.

Στο Kufstein αξίζει μια επίσκεψη στο πανέμορφο ξωκλήσι Mariastein, όπου επιβλητικό στέκεται στην άκρη ενός λαξευμένου βράχου από τον 15ο αιώνα. Εδώ η παράδοση θέλει το άγαλμα της Παναγίας, που κοσμούσε το Mariastein, μετά τη μεταφορά του στη Βαυαρία, να επιστρέφει στην αρχική του θέση από μόνο του. Το ξωκλήσι διαθέτει τρεις χώρους προσκυνήματος και μόλις 150 σκαλοπάτια σας χωρίζουν από την υπέροχη θέα που θα σας αποζημιώσει στην κορυφή του Πύργου του.

Μία εναλλακτική πρόταση, για τους λάτρεις της φύσης, είναι η επίσκεψη στο άγριο πάρκο Wildbichl. Ένα πάρκο με φυσικό κάλος που αποτελείται από τουλάχιστον 60 διαφορετικά είδη δέντρων και θάμνων. Εκεί θα έχετε την δυνατότητα να περιπλανηθείτε, να εξερευνήσετε αλλά και να έρθετε σε επαφή με διάφορα ζώα, όπου ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως ελάφια, κουκουβάγιες, κριάρια, αγριόγατες και πολλά άλλα, τα οποία μπορείτε με την βοήθεια έμπειρων οδηγών να τα προσεγγίσετε ακόμη και να τα ταΐσετε.

Ένας ακόμη ιδανικός προορισμός για τους εραστές της φύσης αποτελεί και η Αλπική λίμνη Hechtsee! Τα γραφικά μονοπάτια του ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο το καθιστούν φανταστικό για πεζοπορία με την οικογένεια αλλά και τα παγκάκια του με θέα την λίμνη, θα σας συνεπάρουν και θα σας χαλαρώσουν καθώς το τοπίο μαγεύει! Φυσικά, από ένα τέτοιο γραφικό μέρος δεν θα μπορούσαν να λείπουν, σε κοντινή απόσταση, τα διάφορα εστιατόρια και καφέ! Είτε για ένα γρήγορο σνακ είτε για φαγητό μετά από μία περιήγηση είναι αυτό που σίγουρα θα χρειαστείτε!