Ρώμη - TravelBlog - grefis.gr

7 μνημεία που πρέπει να δείτε στη Ρώμη

Η Ρώμη είναι από εκείνες τις πόλεις που βρίθουν από ιστορία και περιπέτεια, μία πόλη που κάλλιστα θα αφιέρωνες όλη σου τη ζωή για να την ανακαλύψεις. Για όσους όμως δεν έχουν τόσο καιρό στη διάθεσή τους, έχουμε συνοψίσει τα επτά must αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς κατά τη διαμονή σου στη Ρώμη.

Κολοσσαίο

Συνθέτοντας ένα πραγματικά επικό μνημείο γνωστό για τις μονομαχίες που διοργανώνονταν σε αυτό, το Κολοσσαίο χρονολογείται από το 72 μ.Χ. Το αμφιθέατρο Φλάβιο χτίστηκε ώστε να φιλοξενεί ένα τεράστιο κοινό χωρητικότητας 50.000 ατόμων. Η στάση σε αυτό το ιστορικό μνημείο είναι απαραίτητη για κάθε λάτρη της ιστορίας.

Πάνθεον

Έχοντας κατασκευαστεί από τον Αυτοκράτορα Αδριανό από 119 μέχρι το 128 μ.Χ., το Πάνθεον είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα. Ο ναός κατασκευάστηκε αρχικά ως μνημείο αφιερωμένο στις αρχαίες θεότητες και σήμερα αποτελεί χώρο «ανάπαυσης» του ζωγράφου Ραφαήλ και του πρώτου προέδρου της Ιταλίας.

Λόφος του Καπιτωλίου

Τα Μουσεία Καπιτωλίου είναι ένα συγκρότημα αρχαιολογικών μουσείων και μουσείων τέχνης που στεγάζεται σε τρία παλάτια περιμετρικά μίας πλατείας, φιλοξενώντας την παλαιότερη συλλογή έργων τέχνης στον κόσμο. Η συλλογή άνοιξε για το κοινό για πρώτη φορά το 1734, περιλαμβάνοντας διάσημα έργα τέχνης του Τιτσιάνο, του Καραβάτζιο, του Μπερνίνι και του Βερονέζε.

Βίλλα Μποργκέζε

Ήταν η θερινή έπαυλη του Οίκου των Μποργκέζε ενώ σήμερα αποτελεί το πιο γνωστό και δημοφιλές πάρκο για κάθε ηλικία. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν τον περίπατό τους, να ιππεύσουν πόνι και να ταΐσουν τις χελώνες που φιλοξενούν οι λίμνες του πάρκου.

Φοντάνα ντι Τρέβι

Η Φοντάνα ντι Τρέβι συνιστά το πιο διάσημο και όμορφο σιντριβάνι της Ρώμης, το οποίο δεσπόζει με την παρουσία του στη μικρή πλατεία Τρέβι. Σύμφωνα με το θρύλο, όποιος πετάξει μέσα στο σιντριβάνι ένα κέρμα κάνοντας μία ευχή, θα επιστρέψει κάποια στιγμή στη Ρώμη. Η Φοντάνα ντι Τρέβι καθηλώνει τους επισκέπτες της χάρη στη μοναδική αρχιτεκτονική της και τις ανάγλυφες λεπτομέρειες της.

Ρωμαϊκή Αγορά

Αν σας ελκύει το Κολοσσαίο, τότε η επίσκεψη στη Ρωμαϊκή Αγορά κατά την παραμονή σας στη Ρώμη είναι επιβεβλημένη. Τοποθετημένη στο κέντρο της πόλης, η Αγορά συγκεντρώνει τα απομεινάρια πολλών αρχαίων κτηρίων και ναών της Ρώμης, που με τη βοήθεια της φαντασίας μπορούν να ζωντανέψουν το μεγαλείο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Πιάτσα ντι Σπάνια

Η Πιάτσα ντι Σπάνια ή αλλιώς Πλατεία της Ισπανίας είναι μία από τις διάσημες πλατείες της Ρώμης και ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία συνάντησης στην πόλη. Η πλατεία ξεχωρίζει αναμφίβολα για τη γραφικότητα και κομψότητά της, που σε συνδυασμό με το σιντριβάνι του Bernini και τα επιβλητικά Ισπανικά σκαλιά δημιουργούν ένα εντυπωσιακό θέαμα που αξίζει να απαθανατίσει κανείς φωτογραφικά.