ΧΑΛΣΤΑΤ | Θεωρείς πως τα έχεις δει όλα; Σκέψου το ξανά, μια ονειρεμένη απόδραση σε περιμένει... - grefis.gr

Η Αυστρία είναι μια χώρα που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείς! Η ομορφιά των τοπίων της πραγματικά, σε μαγεύει! Ένα από αυτά που ξεχωρίζει, είναι το παραμυθένιο Χάλστατ, το μαργαριτάρι των Άλπεων! Ακουμπισμένο στην ομώνυμη λίμνη Hallstättersee, αυτή η πανέμορφη αμφιθεατρική πόλη βρίσκεται ουτοπικά χτισμένη σε.. 508 μέτρα ύψος και μαζί με τα αξιοθέατα του Νταχστάιν αποτελούν τοπία που συγκαταλέγονται στη πολιτιστική κληρονομιά της Unesco και όχι άδικα!

Το καρποσταλικής ομορφιάς Χάλστατ μας οδηγεί σε ένα παραμύθι με νεράιδες και νάνους! Διαθέτει τόσα μέρη και σημεία που η ασύλληπτη ομορφιά τους δεν χορταίνει τα μάτια μας.. Με σιγουριά είναι ένας προορισμός για κάθε εποχή και δεν πρέπει να τον χάσετε!

Θαύμασε τα κορυφαία αξιοθέατα που κατά την επίσκεψή σου δεν πρέπει με τίποτα να παραμελήσεις!

Μουσείο του Χάλστατ/ Hallstadt Museum
Δεν θα ήταν συναρπαστικό να μάθεις τι κρύβεται πίσω από αυτό τον καταπράσινο παράδεισο, την ιστορία του αλλά και την εξέλιξη του; Το γραφικό Χάλστατ μπορεί να είναι μια μικρή, παραμυθένια πόλη όμως πίσω του υπάρχει μια μεγάλη ιστορία και ένας πολιτισμός 7000 χρόνων, με τεράστια παράδοση! Οι ντόπιοι ασχολούνταν με την εξόρυξη αλατιού, που αποτελούσε και την κύρια απασχόληση τους, στα βάθη των αιώνων όμως αλλάζουν πολλά! Στο μικρό αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον μουσείο θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις τα πάντα για τον πολιτισμό του Χάλστατ από την προϊστορική μέχρι και την σύγχρονη εποχή του! Το μουσείο μαζί με τα καλοδιατηρημένα εκθέματά του και τον μοντέρνο εξοπλισμό του θα κάνουν την ξενάγηση σου διασκεδαστική αλλά και διαδραστική! Θα το βρεις πανεύκολα καθώς βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δίπλα στις όχθες της λίμνης, που σε συνδυασμό με το πράσινο που κυριαρχεί στην περιοχή σου δίνει μια άλλη ατμόσφαιρα! Έλα λοιπόν να μάθεις τα μυστικά των ανθρώπων αυτών, να δεις τι κοινά μπορεί να έχουμε, να πληροφορηθείς για την εξόρυξη του άσπρου χρυσού αλλά και την μικρή περιπέτεια της πόλης, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με μία πυρκαγιά! Το μουσείο είναι ένα σίγουρο διαμάντι για την περιοχή και αξίζει την προσοχή σου!!
Τιμή εισόδου: 10€ (Η τιμή εισόδου ενδέχεται να αλλάζει ανά περίοδο για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του μουσείου http://www.museum-hallstatt.at/).

Το μαργαριτάρι των Άλπεων!

Καθεδρικός ναός Χάλστατ/ Hallstatt Lutheran Church
Η πολυφωτογραφημένη εκκλησία που πρωταγωνιστεί σε όλες τις εικόνες που σχετίζονται με το ονειρεμένο Χάλστατ! Η πέτρινη αυτή εκκλησία, με την λιτή διακόσμηση στο εσωτερικό της, κοσμεί την μία άκρη του Χάλστατ από τον 16ο αιώνα, με φόντο τις Άλπεις αποτελεί ένας τοπίο για προσευχή αλλά και για καρποσταλικές φωτογραφίες άλλου επιπέδου, πάντα, φυσικά, σεβόμενοι το ιερό! Το μέρος αυτό και το σημείο που βρίσκεται η εκκλησία, θα σε ηρεμήσει κάνοντας σε να νιώσεις μια απέραντη γαλήνη! Νιώσε ελεύθερος, άκου την φύση που σε καλεί και απέδρασε στο Χάλστατ, βίωσε και εσύ αυτή την μοναδική χαλάρωση!
Η είσοδος εδώ, είναι φυσικά ελεύθερη!

Η γραφική πόλη του Χάλστατ!

Χάλστατ Skywalk Welterbeblick / Halstatt Skywalk Welterbeblick
Θα περπατούσες μεταξύ ουρανού και γης; Η απόδραση σου στο Χάλστατ γίνεται ακόμη πιο αξέχαστη αν πεις το ναι! Αφού ανέβεις με το τελεφερίκ στα 360 πόδια, πάνω από την πανέμορφη πόλη, μέσα από μια ειδυλλιακή διαδρομή, ανάμεσα από τα καταπράσινα βουνά των Άλπεων, ή στολισμένα με χιόνι, ανάλογα την εποχή που θα επιλέξεις, έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις μια ασύλληπτη θέα, αφού όλη η περιοχή του Χάλστατ και το φυσικό κάλος που το περιβάλλει βρίσκονται κυριολεκτικά στα πόδια σου! Περπάτησε μέχρι την κορυφή της τριγωνικής γέφυρας, το δέος που θα νιώσεις είναι μόνο ένα από τα συναισθήματα που θα σε κατακλύσουν! Αφιέρωσε χρόνο.. αυτή η απόδραση αξίζει να τον διαθέσεις, ανέπνευσε τον καθαρό αέρα, γέμισε το μυαλό και τις αισθήσεις εικόνες μαγικές, άσε το τοπίο να σε συνεπάρει! Η θέα φτάνει από την λίμνη και τα βουνά, μέχρι τα γύρω χωριά και η συμβουλή μου εδώ είναι πως εκτός από την φωτογραφική σου μηχανή, πρέπει να αρπάξεις και τα κιάλια σου καθώς το τοπίο κρύβει εκπλήξεις! Τελευταίο και καλύτερο, αν όλο αυτό το παραμυθένιο σκηνικό σου άνοιξε την όρεξη σου έχω ευχάριστα νέα! Υπάρχει ένα μικρό εστιατόριο που σε περιμένει να γευθείς παραδοσιακά πιάτα, πίτες και φυσικά μπύρα, έχοντας πάντα φόντο αυτή την μαγική θέα! Σίγουρα βέβαια, θα με ρωτήσεις τι πρόταση σου έχω για μια καλή χώνεψη, σαν σωστό travel buddy, σου προτείνω να επιλέξεις να πάρεις τον δρόμο του γυρισμού, μέσα από τα γραφικά μονοπάτια και να οδηγηθείς σε μία δική σου περιπέτεια, όλα αυτά φυσικά, με την προϋπόθεση ότι ο καιρός είναι με το μέρος σου!
Η τιμή του τελεφερίκ ανέρχεται περίπου 9€.

Η θέα από το Χάλστατ Skywalk!

Ορυχείο αλατιού Χάλστατ/ Salzwelten
Αφού έχεις χορτάσει την θέα της πόλης από ψηλά, το υπέροχο καταπράσινο τοπίο με την μαγευτική λίμνη της, πώς θα σου φαινόταν να ταξιδέψεις πίσω στο χρόνο και να γίνεις μέλος των αλατορύχων; Ένα από τα παλαιότερα ορυχεία αλατιού, χτισμένο μέσα στα βουνά των Άλπεων, είναι ανοιχτό προς επίσκεψη για εσένα! Το ορυχείο του Χάλστατ, αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς ταξιδιώτες! Εδώ θα έχεις την δυνατότητα να μάθεις όλη την ιστορία του αλατιού, την σημαντικότητα που είχε και συνεχίζει να έχει για τους ανθρώπους του Χάλστατ! Όλα αυτά, μέσω της ξενάγησης αλλά και της ταινίας μικρού μήκους που θα κάνουν την επίσκεψη σου ακόμη πιο ενδιαφέρουσα! Στο ορυχείο του Χάλστατ, θα νιώσεις ξανά παιδί καθώς η τσουλήθρα, που ναιιι είναι μέρος της ξενάγησης και σε οδηγεί στα ενδότερα του βουνού, ξαφνιάζει ευχάριστα μικρούς και μεγάλους! Η περιήγηση διαρκεί περίπου δύο ώρες, οι οποίες κυλούν σαν νερό καθώς η όλη εμπειρία θα σου φανεί και εσένα ξεχωριστή και πρωτόγνωρη! Είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτείς κατά την απόδρασή σου στο Χάλστατ, το καλά συντηρημένο ορυχείο δεν περιγράφεται με πολλά λόγια, είναι ένα φοβερό βίωμα που είναι ανάγκη να το ζήσεις, ένα τέτοιο αξιοθέατο δεν το βρίσκεις εύκολα! Πόσες ευκαιρίες θα έχεις εξάλλου, να μπεις σε ένα καλοδιατηρημένο ορυχείο και να δεις από κοντά αστραφτερούς κρυστάλλους αλατιού;
Η ενδεικτική τιμή του είναι: 34€ για τους ενήλικες και 17€ για παιδιά, άνω των 4 ετών.(Το εισιτήριο περιλαμβάνει και το δρομολόγιο με το τελεφερικ!) Μην χάσεις την ευκαιρία, κλείσε το εισιτήριο σου online και ωφελήσου από τις διαδικτυακές προσφορές που υπάρχουν όλο το χρόνο, αλλά και το skip the line προνόμιο.

Μπείτε τώρα! https://www.salzwelten.at/en/hallstatt/prices-opening-times/.

Το Χάλστατ στις αρχές της άνοιξης!

TIPS!
Το Χάλστατ φημίζεται για τις πολυάριθμες υπαίθριες δραστηρίοτητες που διαθέτει, πάρε μια ιδέα και λάβε μέρος σε όποια επιθυμείς! Δοκίμασε κάτι καινούριο!

  • Νοίκιασε ένα ποδήλατο! Κάνε ευχάριστες βόλτες ανάμεσα σε καταπράσινες διαδρομές, κάνοντας στάσεις για χαλάρωση στα διάφορα οργανωμένα σημεία δίπλα στην λίμνη, αν σε ενδιαφέρει μία ομαδική διαδρομή, πιο ξεχωριστή από τις άλλες θα βρεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι εδώ!
  • Επέλεξε κάτι extreme και κάνε αναρρίχηση σε μία από τις καταπράσινες πλαγιές ή τους γκρεμούς που διαθέτει το Χάλστατ, θαυμάζοντας την πανέμορφη θέα της πόλης από μία άλλη, διαφορετική οπτική γωνία!
  • Η πεζοπορία είναι η λύση! Χαλάρωση, έμπνευση, τροφή για σκέψη είναι μόνο μερικά από αυτά που σου προσφέρει αυτή η φοβερή εμπειρία! Απέδρασε, μέσα από ρομαντικά μονοπάτια και εξερεύνησε όλες τις ομορφιές της περιοχής!
  • Ξενάγηση με κανό! Ανακάλυψε όλες τις ομορφιές της λίμνης μέσα από το κανό, μια μοναδική εμπειρία με φόντο ένα παραμυθένιο τοπίο να σε ακολουθεί!
  • Τι θα έλεγες απλά για μια βουτιά; Και όμως για τους λάτρεις του νερού, κατά τους θερινούς μήνες το Χάλστατ προσφέρει ακόμη και αυτό! Απόλαυσε τις βουτιές σου με θέα την μαγεία των Άλπεων.

Η φύση σε καλεί κάνε ένα διάλειμμα και ταξιδέψτε στο Χάλστατ τώρα!