Ρόδος | Εξερευνώντας τη Μεσαιωνική πόλη, με έναν μοναδικό περίπατο. - grefis.gr

Το αρχοντικό νησί των ιπποτών και ιστορική πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων, γοητεύει με τα φοβερά της αξιοθέατα, τα χρυσαφένια ακρογιάλια, τα γαλαζοπράσινα νερά και τη φύση που αγκαλιάζει ολόκληρο τον τόπο. Ξεχωρίζει δε, για τον μεσαιωνικό οικισμό, την παλιά πόλη, όπου από το 1988 έχει ενταχθεί στην λίστα των πόλεων της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου αποπνέει κάτι μαγικό και σας ταξιδεύει στην εποχή των ιπποτών του Αγίου Ιωάννου. Η μεσαιωνική της ατμόσφαιρα συνδυάζεται αρμονικά με τα οθωμανικά και εβραϊκά “απομεινάρια”, προδίδοντας την μακραίωνη ιστορία της παλιάς πόλης. Το Grefis Travel σας παρουσιάζει την καλύτερη περιπατητική περιήγηση για να την ανακαλύψετε.

  • Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και η οδός των ιπποτών.

Περπατώντας στα λιθόστρωτα σοκάκια, από όποια πύλη και να μπείτε, θα βρεθείτε στην οδό των ιπποτών. Εκεί, αντηχούν ακόμη οι ήχοι από το κάλπασμα των αλόγων και τα ξίφη των Ιωαννιτών ιπποτών. Ανηφορίζοντας, στην άκρη της παλιά πόλης, θα δείτε το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Οι επιβλητικοί του πύργοι οικοδομήθηκαν τον 14ο αιώνα, καταστράφηκαν και αναστηλώθηκαν ξανά στο πέρασμα των χρόνων. Το φρουριακό συγκρότημα αποτελούσε αμυντικό μηχανισμό για την προστασία του νησιού και παραμένει ιστορικό κόσμημα μέχρι και σήμερα. Φιλοξενεί εκθέσεις με αφιέρωμα στην παράδοση του νησιού ενώ πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις.

  • Ο Πύργος του ρολογιού.

Ανάμεσα από πλακόστρωτα καλντερίμια, πύλες και στοές, με ογκώδεις λίθους που εξιστορούν και μία μοναδική ιστορία από το παρελθόν, θα φτάσετε στον εμβληματικό Πύργο του Ρολογιού. Το χαρακτηριστικό αξιοθέατο, ξεχωρίζει για την εξαιρετική θέα που προσφέρει από την παλιά πόλη μέχρι και το λιμάνι της Ρόδου.

  • Η πλατεία Ιπποκράτους

Όλα τα πλακόστρωτα σοκάκια οδηγούν στην κοσμοπολίτικη και πιο διάσημη πλατεία της παλιάς πόλης, αλλά και όλου του νησιού. Πολύβουη καθώς σφύζει από ζωή, η πλατεία Ιπποκράτους και το πολυφωτογραφημένο σιντριβάνι της βρίσκεται δίπλα στην Κολόνα, την Θαλασσινή κεντρική πύλη και δίνει μια πιο αισθαντική νότα στο μεσαιωνικό χρώμα της παλιάς πόλης. Γεμάτη με εστιατόρια, μαγαζιά και μπαρ είναι το σημείο αναφοράς και στολίδι του μεσαιωνικού οικισμού που δεν πρέπει να χάσετε.

  • Τζαμί Σουλεϊμάν και Τέμενος Σουλτάνου Μουσταφά.

Πριν φύγετε από την μεσαιωνική πόλη, μέσω της διαχρονικής D’ Amboise, την πύλη που δεσπόζει πάνω από την μεγαλύτερη τάφρο, επισκεφτείτε το αρχαιολογικό μουσείο και τέμενος του Σουλεϊμάν. Το χαρακτηριστικό του ροζ χρώμα και ο ψηλός μιναρές του, διακρίνεται σχεδόν από όλη την πόλη της Ρόδου. Σε κοντινή απόσταση, στην πλατεία Αρίωνος βρίσκεται και το τζαμί του Σουλτάνου Μουσταφά.

Η Ρόδος, το νησί με τα απόρθητα τείχη και τις βυζαντινές εκκλησίες συνδυάζει ιστορία και πολιτισμό με πανέμορφα ακρογιάλια και χαλαρή νυχτερινή ζωή. Το Grefis Travel σας ξεναγεί στο νησί των ιπποτών και σας προσφέρει πολλά περισσότερα.

https://www.grefis.gr/product/rodos-symi-chalki-kastelorizo/