"Οι 7 παραμυθένιοι προορισμοί της Γερμανίας" (Trivago Magazine) - grefis.gr

Η Καλλιτεχνική και Ιστορική Πρωτεύουσα: Βερολίνο

Το Βερολίνο προσελκύει χρόνια τους λάτρεις της τέχνης, του πολιτισμού και της ιστορίας, λόγω των 175 μουσείων, τις 600 γκαλερί και τις τρεις όπερες. Η πόλη του Βερολίνου συνδέεται με το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, την εποχή της πρωσικής δόξας, και το χάσμα Ανατολής- Δύσης του Ψυχρού Πολέμου. Οι υπενθυμίσεις του παρελθόντος βρίσκονται σκόρπιες μέσα στην πόλη του Βερολίνου. Μέσα από την αναταραχή του περασμένου αιώνα, η πρωτεύουσα έχει αναδειχθεί ως ένα μοναδικό και εναλλακτικό καταφύγιο της τέχνης και του πολιτισμού.

Το παραμυθένιο ανάκτορο Νοϊσβανστάιν

Το παραμυθένιο ανάκτορο Νοϊσβανστάιν

Μόλις λίγες ώρες νότια του Μονάχου, στις Βαυαρικές Άλπεις, θα βρείτε την έμπνευση του κάστρου του παραμυθιού «Ωραία Κοιμωμένη» της Walt Disney. Το Νοϊσβανστάιν (γερμανικά: Neuschwanstein) ανήκε στον βασιλιά Λουδοβίκο ΙΙ, ένα αινιγματικό χαρακτήρα, που είχε όραμα να κατασκευάσει το ιδιωτικό του καταφύγιο με θέμα ένα μεγαλοπρεπή κύκνο. Μετά από το μυστηριώδη θάνατο του βασιλιά το κάστρο αφέθηκε το 1886 και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Μια μικρή βόλτα μέσα στο δάσος θα σας οδηγήσει στη Marienbrücke (Γέφυρα της Μαρίας), με πανοραμική θέα στο κάστρο και τα γύρω βουνά.

Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές της Νυρεμβέργης

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βαυαρίας, η Νυρεμβέργη, είναι γνωστή για την ιστορία και τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική της. Σας προτείνω να την επισκεφθείτε το Δεκέμβριο, την εποχή που η χριστουγεννιάτικη αγορά της προσελκύει έως και δύο εκατομμύρια επισκέπτες. Η αγορά βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης, όπου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε Bratwurst (λουκάνικο στα κάρβουνα), Lebkuchen (παραδοσιακό μαλακό μπισκότο) και Glühwein (παραδοσιακό ζεστό κρασί), με τον ήχο από τις live μπάντες των πνευστών να συνοδεύουν τη βόλτα σας. Είναι ο ιδανικός τόπος για να επιλέξετε τα δώρα των αγαπημένων σας, ανάμεσα σε μια ποικιλία κοσμημάτων, στολιδιών και παιχνιδιών.

Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές της Νυρεμβέργης

Οι θησαυροί της Δρέσδης

Το ανατολικό στολίδι της Γερμανίας βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Έλβα, κοντά στα σύνορα της Τσεχίας. Η Δρέσδη είναι μια ζωντανή και εναλλακτική πόλη, με ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και εντυπωσιακά μουσεία. Έπαιξε σημαντικό ιστορικό ρόλο καθώς υπήρξε κύρια και βασιλική κατοικία των βασιλιάδων της Σαξωνίας. Το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της πόλης καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ αμέσως μετά την επανένωση, τ η Δρέσδη ανέκτησε σταδιακά την εξέχουσα θέση της στη Γερμανία και στην Ευρώπη. Η πρωτεύουσα της Σαξωνίας είναι γνωστή για τη φιλοξενία και τη μακροβιότερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Γερμανίας, που χρονολογείται από το 1434. Μια πόλη με τόσους πολιτιστικούς θησαυρούς που επιβάλετε να δείτε. Πάρτε το ποταμόπλοιο του Έλβα και απολαύστε το τοπίο.

Οι θησαυροί της Δρέσδης

Οι Εντυπωσιακοί Κήποι του Μονάχου

Παρά το γεγονός ότι το Μόναχο είναι γνωστό κυρίως για το Oktoberfest, η πρωτεύουσα της Βαυαρίας κρατάει το ενδιαφέρον των επισκεπτών της όλο το χρόνο. Το «English Garden» στο κέντρο της πόλης του Μονάχου είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αστικά πάρκα στον κόσμο, το οποίο ξεπερνά σε μέγεθος το Central Park της Νέας Υόρκης. Είναι γνωστό για το πενταόροφο κινέζικο πύργο, ο οποίος στεγάζει τη δεύτερη μεγαλύτερη μπυραρία του Μονάχου. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ο English Garden είναι πολύ δημοφιλής σε κολυμβητές και λουόμενους καθώς χρησιμοποιείται ως παραλία. Ένα must-see είναι το river surfing στον ποταμό Eisbach, το σερφινγκ είναι  δυνατό λόγω ενός τεχνητού κύματος που προκαλείται κάτω από την κεντρική γέφυρα του πάρκου.

The Glorious Gardens Munich προορισμοι γερμανια

O “θαλασσινός” αέρας του Αμβούργου

Το Αμβούργο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, η θαλάσσια πρωτεύουσα της, και το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη. Αποτελεί έδρα των μεγαλύτερων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Γερμανίας, καθώς και πολλών άλλων σημαντικών βιομηχανιών. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεναγηθείτε σε αυτή την πλούσια πόλη είναι σε μια κρουαζιέρα. Στο λιμάνι θα βρείτε τη βάρκα που θα σας χαρίσει μια μοναδική βόλτα. Στη γύρω περιοχή θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια του Αμβούργου. Όσον αφορά τη νυχτερινή ζωή, επισκεφτείτε τη Reeperbahn (περιοχή κόκκινου φωτός), όπου θα βρείτε ποικιλία από μπαρ, κλαμπ, παμπ και χώρους συναυλιών. Στις αρχές του 1960, οι Beatles συνήθιζαν να παίζουν σε αυτήν την περιοχή, πριν ακόμη η φήμη τους εξαπλωθεί παγκοσμίως.

O “θαλασσινός” αέρας του Αμβούργου

Η ρομαντική παλιά πόλη της Χαϊδελβέργης

Με το ρομαντικό τοπίο της και τη γραφική τοποθεσία ανάμεσα στον ποταμό Neckar και τη γύρω περιοχή, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Χαϊδελβέργη είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Το κομβικό σημείο είναι η παραδοσιακή Altstadt (παλιά πόλη), η οποία οδηγεί στα ερείπια του κάστρου της Χαϊδελβέργης.  Επισκεφτείτε το μεγάλο αναγεννησιακό κάστρο και απολαύστε τη γραφική θέα πάνω από την πόλη. Το κάστρο είναι φημισμένο για το «Grosses Fass», ένα βαρέλι κρασιού 58.000 γαλονιών που χρειάστηκε 130 βελανιδιές για να κατασκευαστεί. Η Χαϊδελβέργη είναι επίσης γνωστή για τη στέγαση ενός από τα πιο έγκριτα και παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, έχοντας στο ιστορικό του 55 βραβευθέντες με Νόμπελ.

Η ρομαντική παλιά πόλη της Χαϊδελβέργης