Κέρκυρα | 4 λόγοι για να επισκεφτείτε την κόμισσα του Ιονίου! - grefis.gr

Η κινηματογραφική Κέρκυρα με τα καντούνια και την ενετική φινέτσα της διαθέτει αρχοντική αρχιτεκτονική, κατάφυτα τοπία, δαντελωτές παραλίες και παράδοση. Το νησί των Φαιάκων κατατάσσεται στα πιο ρομαντικά νησιά του Ιονίου και υπάρχουν αναρίθμητοι λόγοι να το ανακαλύψετε, το Grefis Travel σας παραθέτει τους τέσσερις πιο σημαντικούς.

1. Παραμυθένιες βόλτες στην παλιά πόλη, με βενετσιάνικο αέρα και όχι μόνο!

Η παλιά πόλη της Κέρκυρας αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και η αίγλη της, θα σας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, με ιππότες, βασιλείς και ευγενείς. Σεργιανίστε ανάμεσα στα δαιδαλώδη σοκάκια της γραφικής γειτονιάς Καμπίελο, με τα περιποιημένα μαγαζάκια και τις χρωματιστές μπουγάδες και παρασυρθείτε από τα αρώματα που θυμίζουν την όμορφη Νάπολη. Αφού προσκυνήσετε στον λαμπρό ναό του Άγιου Σπυρίδωνα, με το ιδιαίτερο καμπαναριό, συνεχίστε τον περίπατό σας στο εμβληματικό Λιστόν. Η γαλλική αισθητική απλώνεται μπροστά σας, το χαρακτηριστικό κτίριο της ναπολεόντειας περιόδου του 19ου αιώνα, μοιάζει με τον διάσημο δρόμο Ριβολί στο Παρίσι. Τέλος, καταλήξτε στην πλατεία Σπιανάδα, την μεγαλύτερη πλατεία της Ελλάδας. Η κοσμοπολίτικη πλατεία είναι τόσο εντυπωσιακή όσο και ιστορική, στολίδι της Κέρκυρας και σημείο αναφοράς της.

2. Ιστορικοί θησαυροί πλημμυρίζουν όλο το νησί.

Περιηγηθείτε στο λιμάνι της Κέρκυρας, εκεί ακριβώς στέκονται επιβλητικά τα δύο Ενετικά φρούριά της. Το παλιό και το νέο φρούριο, αμφότερα πλούσια σε ιστορία, με ατέλειωτη θέα στην παλιά πόλη και την σμαραγδένια θάλασσα του Ιονίου, σίγουρα θα σας συνεπάρουν. Στο παλιό φρούριο, γνωστό και ως Φορτέτσα, υπάρχει η τεχνητή τάφρος Κόντρα Φόσσα, όπου βρισκόταν η μεσαιωνική πόλη του νησιού. Βρεθείτε στην όμορφη περιοχή Κανόνι που απέκτησε το όνομά της όταν Γάλλοι στρατηγοί αποφάσισαν να στήσουν εκεί τα σημαντικότερα οχυρωματικά τους έργα. Μετά το προσκύνημα στην Παναγιά των Βλαχερνών, βάλτε πλώρη για το καταπράσινο Ποντικονήσι, σήμα κατατεθέν του νησιού. Μην παραλείψετε το “καταφύγιο” της πριγκίπισσας Σίσσυ, Αχίλλειον. Η νεοκλασική έπαυλη, με τους υπέροχους κήπους, τα μοναδικά αγάλματα του Αχιλλέα, των μουσών και των φιλοσόφων, διαθέτει τεράστια συλλογή προσωπικών αντικειμένων της αυτοκράτειρας. Μια στάση στο Μον Ρεπό θα σας πείσει για την καλαισθησία του νησιού. Το ανάκτορο και θερινή κατοικία του Άγγλου αρμοστή Φρέντερικ Άνταμ, χτίστηκε για τα μάτια της Κερκυραίας Νίνας Παλατιανού και σήμερα φιλοξενεί το μουσείο της παλιάς πόλης. Η πόλη διαθέτει πληθώρα σπουδαίων μουσείων, όπως το μουσείο του Ιωάννη Καποδίστρια, αφιερωμένο στην ζωή και το έργο του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας. Το μουσείο Ασιατικής τέχνης που στεγάζεται στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, διαθέτει 89 εκθέματα και είναι το μοναδικό στο είδος του, σε όλη την Ελλάδα.

3. Ανυπέρβλητη φύση και χρυσές παραλίες με καταγάλανα νερά.

Η φύση έχει προικίσει γενναιόδωρα το νησί της Κέρκυρας με καταπράσινους λοφίσκους, έντονη βλάστηση στην παλέτα του πράσινου και εξωτικές παραλίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το μαγικό ακρωτήρι της Παλαιοκαστρίτσας, ύμνος στην φύση, με τους παραδεισένιους κόλπους και τα κρυστάλλινα νερά, που συναντούν την κατάνυξη και την μεγαλοπρέπεια στο μοναστήρι της Παναγίας. Το όμορφο μοναστηριακό συγκρότημα, βρίσκεται πάνω στην ομώνυμη παραλία της Παλαιοκαστρίτας, με θέα στο πράσινο, που κυριαρχεί και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.

4. Υψηλή Γαστρονομία και εκλεπτυσμένες γεύσεις.

Η Κέρκυρα φημίζεται για την πλούσια γαστρονομική της κληρονομιά, σε αλμυρές και γλυκές γεύσεις. Η παράδοση στο κούμ  κουάτ, το εσπεριδοειδές δέντρο που καλλιεργείτε στο βόρειο κομμάτι της Κέρκυρας, αποτελεί ποπ προϊόν του νησιού, με ιδιαίτερη γεύση. Θα το βρείτε ως λικέρ, γλυκό του κουταλιού, ζελέ και μαρμελάδα. Στα περιποιημένα εστιατόρια και τις ταβέρνες του νησιού θα βρείτε τοπικές λιχουδιές όπως το σοφρίτο και την παστιτσάδα, που είναι απαραίτητο να δοκιμάσετε, για την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία στην κόμισσα του Ιονίου.

Το Grefis Travel σας προσφέρει πολλά παραπάνω από ένα απλό ταξίδι στην αρχοντική Κέρκυρα, με περιηγήσεις, εκδρομές, κρουαζιέρες και φυσικά άνεση. Επιλέξτε ανάμεσα στο αεροπορικό ή το οδικό μας πρόγραμμα για μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία.